Sütünk, főzünk egyszerűen

liszt&morzsa

Póréhagymás pangasius

2015. december 03. - Tom Takacs

porehagymas_pangasius_0_lead.jpg

Az étkezésükre, szénhidrát bevitelükre figyelő barátaink, ismerőseink számára olykor jelentkezünk egy kis "kímélővel" is, ami nem brutál tészta, cukor, nutella vagy bármi ilyesmi, "csak" egy kis könnyű, egyszerű, csirke vagy hal étel, esetleg saláta.

Ez a recept is így talált meg, egyszerűen tetszett, hogy egyszerűen és gyorsan hal is kerülhet a tányérra, különösebb flikk-flakk nélkül, ahogy azt mi, liszt&morzsások szeretjük. :)

Tudom, tudom, biztosan lesz köztetek olyan, aki majd fujjolni kezd a pangasiust olvasva. Semmi gond, valószínűleg más, kevésbé rossz PR-ral bírü hallal is működik, kipróbálhatjátok ezt pisztrángtól tonhalig majdnem mindennel. Kísérletezzetek, ha a pangasius nem jön be Nektek! Vagy bejön, de picit más ízre vágytok. :)

És most lássuk a receptet!

porehagymas_pangasius_1.jpg

Hozzávalók:

  • 60-70 dkg (4 szelet) pangasius filé (én nem vacakoltam, sima, mirelit halfiléből csináltam, de ha friss halhoz jutsz, azzal biztosan még jobb
  • 1 db póréhagyma
  • 10 dkg vaj
  • olívaolaj
  • 2-3 sárgarépa és egy közepes saláta cukkini (vagy bármi más, ha más köretet szeretnétek)
  • 1 citrom leve
  • só és fűszerek (én petrezselymet használtam) ízlés szerint

 

Elkészítés:

1. Ha nem friss halból dolgozunk, akkor előzetesen kiolvasztjuk halfilét. A halszeleteket egyesével 1-1 kiterített alufólia darabok közepére fektetjük, miután a halszelet alatt picit meglocsoljuk a fóliát olívaolajjal. Az olajra fektetett halfilét finoman sózzuk, majd egy pici citromlevet csorgatunk végig rajtuk. A vajat szeletekben a húsra tesszük, ezután fűszerezzük és néhány szelet póréhagyma karikát teszünk rá. Lehet több póré karika is a szelet húsokon, de azért óvatosan bánjunk vele, hogy ne halas póré legyen a végeredmény, nem pedig pórés hal.

porehagymas_pangasius_2.jpg

2. Az elkészült halszeletek alatti alufóliát egyesével összehajtuk és kis "batyukat" formázunk belőlük. Ezeket az összehajtott csomagokat hűálló edénybe vagy egy tepsire helyezzük és közepes hőfokra előmelegített sütőbe dugjuk kb. 15 percre.

3. A párolás alatt összeértek a "csomagokban" lévő ízek a hal könnyű húsával. Ezen idő alatt kis fűszerezést követően megpároljuk a felkarikázott répa- és cukkini szeleteket, hogy mire a halak kb. 15 perces párolási ideje lejár, a vacsora tálalható legyen.

porehagymas_pangasius_3.jpg

4.  Ha készen vagyunk, tálaljuk. Tálalás után a halszeletekre ízlés szerint még egy kis csavart citromlé önthető, hogy egy picit kiegészítse a fűszerek ízvilágát.

porehagymas_pangasius_4.jpg

 

Tetszett a recept? Próbáld ki Te is! És hogy minden új posztunkról elsőként értesülj, kattints és kövess minket a Facebook-on is!

click_and_follow_on_fb_footer.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://lisztesmorzsa.blog.hu/api/trackback/id/tr1008134726

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása