A következő recceptünk egy nagyon egyszerű vendégváró finomság lesz, amit gyorsan el tudunk készíteni, ha váratlanul érkezik hozzánk valaki.
A recept nagy előnye, hogy ugyanolyan finom megmaradt, felkockázott sülthús darabokkal, amik a hűtőben pihennek, házikolbásszal vagy pl. a húsvéti sonka maradékának felhasználásával. Nekem egyik se volt most a hűtőben, kockázott bacon viszont igen, így ezzel dolgoztam.
A mélyhűtött leveles tésztával sincs gond, könnyen és gyorsan lehet dolgozni vele.
De lássuk, hogy készülnek a falatkák!
Hozzávalók:
- 2 cs. hűtött leveles tészta
- 20-25 dkg bacon kocka (vagy valamilyen kockázott sonka, sülthús, házikolbász, stb.)
- 1 doboz (20-25 dkg) mascarpone
- 15-20 dkg trapista sajt (nekem most edami volt itthon, de a trapista jobb)
- 1 tojás
- szezámmag
- só, bors
Elkészítés:
1. Az egyik csomag leveles tésztát kiterítjük a tepsire. A tésztára egyenletesen rákenjük a mascarponét, majd rászórjuk a kockázott bacont, kicsit sózzuk, borsozzuk. A sót ne felejtsük ki, mert bár a bacon elég sósnak tűnik, de a mascarpone sokat elvesz annak sós ízéből.
2. Ezek után megszórjuk a reszelt sajttal.
3. Ezek után az egészet befedjük a másik csomag leveles tésztával, majd lekenjük a felvert tojással és megszórjuk szezámmaggal.
4. Ha ezzel kész vagyunk, egy derelyeszaggatóval vagy pizzavágóval (de lehet egy egyszerű késsel is) felkockázzuk vagy tetszőleges formájú falatkákra vágjuk.
5. Végül 180 fokra előmelegített sütőben hőlégkeveréssel 20-25 percig sütjük. A sütési időszak végén figyeljünk oda jobban, nehogy megégessük a falatkákat.
Tetszett a recept? Próbáld ki Te is! És hogy minden új posztunkról elsőként értesülj, kattints a lenti képre és és kövess minket a Facebook-on is!