Tudtad, hogy ez a csokoládés, szeletelt sütemény 1897-ből maradt ránk? Úgy esett, hogy egy szakács akinek nem volt még kütyüje, de még jegyzetfüzete sem, és feledékeny volt:) kihagyta a sütőport a csokoládétortából. És megszületett a csoda, amit elneveztek Brownie-nak, amit forró tejjel vagy vanília fagylalttal esetleg tejszínhabbal tálaltak. Most biztosan így tesszük. Tegnap mi csak porcukrot szórtunk a tetejére, viszont jófajta vanília fagyival fogyasztottuk.
le is írom, én hogyan készítem:
Hozzávalók:
20 dkg étcsokoládé ( én fele-fele arányban étcsokit és tortabevonót használtam)
20 dkg margarin
25 dkg cukor
4 db tojás
10 dkg liszt
tetejére porcukor, és tejszínhab, vanília fagyi a tökéletes hatás érdekében!
Elkészítés:
A csokoládét és margarint gőz fölött olvasztottam fel. A gépi keverőtálat alkalmazva, a tojásokat habosra kevertem a cukorral. Majd a kihűlt olvadt csokoládéval összekevertem. Ehhez szórtam a lisztet, így már kész is a tészta a sütésre.
170-180 fokon, előmelegített sütőben sütöttem, kb. 30 percig, és tűpróbát végezve hagytam, hogy folyós legyen még a belseje. A brownie ugyanis akkor tökéletes, ha kicsit lágy a tésztája. Így másnap is kellemes állagú.
vártunk kb. 10 percet, hogy kihűljön, és Dorottya lovas formája segítségével porcukrot hintettünk a tetejére.
Hát ilyen lett. Nekünk tetszik, remélem Nektek is!
Tetszett a recept? Próbáld ki Te is! És hogy minden új posztunkról elsőként értesülj, kövesd a liszt&morzsa Facebook-oldalát is!