Sütünk, főzünk egyszerűen

liszt&morzsa

Epres-joghurtos torta

2016. február 07. - Ildicsiga

epres_joghurtos_torta_0_lead.jpg

Blogunk célja, hogy gyors és könnyen elkészíthető finomságokat mutassunk be Nektek!

Most ismét egy olyan klasszikus következik, akit sokan-sokféleképpen sütnek. Mi így:)

Süssetek velünk epres-joghurtos sütit!

Hozzávalók:

  • 1 csésze (azaz 2,5 dl) fehér liszt
  • 1/2 csésze búzadara ( minusz 1 evőkanál, ez később kell)
  • 2 tk sütőpor
  • csipet só
  • 1/2 csésze xilit vagy barna cukor
  • 3/4 csésze natúr joghurt
  • 1/2 olaj
  • 1 citrom leve
  • 1/2 citrom reszelt héja
  • 2 db tojás
  • 1 tk vanília aroma
  • 3 marék eper (vagy málna fagyasztott)

porcukor a torta szórásához (ez elhagyható)

Elkészítés:

Kezdjük  a nedves hozzávalókkal amihez elegendő egy tál, egy fakanál vagy habverő. Alaposan keverjük hát össze őket.

epres_joghurtos_torta_1.jpg

Majd jöhetnek a száraz hozzávalók.

epres_joghurtos_torta_2.jpg

Végül sütőpapírral kibélelt 20 cm-es tortafomába öntjük a tésztát, és az epret rádobáljuk.

epres_joghurtos_torta_3.jpg

A megmaradt 1 kanálnyi darával megszórjuk és előmelegített sütőben, légkeveréssel kb 35-40 percig sütjük (tűpróba).

epres_joghurtos_torta_4.jpg

Na ugye milyen gyors és egyszerű? Gyümölcsös, no meg finom is:)

Süssétek, szeressétek!

A bejegyzés trackback címe:

https://lisztesmorzsa.blog.hu/api/trackback/id/tr28307630

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása