Blogunk célja, hogy gyors és könnyen elkészíthető finomságokat mutassunk be Nektek!
Most ismét egy olyan klasszikus következik, akit sokan-sokféleképpen sütnek. Mi így:)
Süssetek velünk epres-joghurtos sütit!
Hozzávalók:
- 1 csésze (azaz 2,5 dl) fehér liszt
- 1/2 csésze búzadara ( minusz 1 evőkanál, ez később kell)
- 2 tk sütőpor
- csipet só
- 1/2 csésze xilit vagy barna cukor
- 3/4 csésze natúr joghurt
- 1/2 olaj
- 1 citrom leve
- 1/2 citrom reszelt héja
- 2 db tojás
- 1 tk vanília aroma
- 3 marék eper (vagy málna fagyasztott)
porcukor a torta szórásához (ez elhagyható)
Elkészítés:
Kezdjük a nedves hozzávalókkal amihez elegendő egy tál, egy fakanál vagy habverő. Alaposan keverjük hát össze őket.
Majd jöhetnek a száraz hozzávalók.
Végül sütőpapírral kibélelt 20 cm-es tortafomába öntjük a tésztát, és az epret rádobáljuk.
A megmaradt 1 kanálnyi darával megszórjuk és előmelegített sütőben, légkeveréssel kb 35-40 percig sütjük (tűpróba).
Na ugye milyen gyors és egyszerű? Gyümölcsös, no meg finom is:)
Süssétek, szeressétek!