Sütünk, főzünk egyszerűen

liszt&morzsa

Croissants esete a zsemlével

2015. november 15. - Ildicsiga

croissant_es_zsemle_0_lead_2.jpg

Ma reggel itt Svájcban csodálatos napra ébresztett fel Sebi, a kisfiam. Tegnap sikerült egy kedves magyar házaspárral Zürich utcáit járni, majd jó későn ágyba térni. Gondoltam is, vasárnap lesz másnap, lehet sokáig aludni. Kár, hogy Sebi ezt nem így gondolta...:(

Nos, ha már így alakult, kikeltem az ágyból és valóban, igaza volt. A nap azóta is süt. Hogy beelőzzem a családot, még pizsamában a konyhába siettem és eszembe jutott, van még abból a félkész Croissants tésztából amit legutóbb az ALDI-ban vettem. És mivel nincs reggeli Zsemle nélkül, azt is így követtem el.  Ma ez volt a finomság a családnak. Kövessétek, süssétek, mert gyors és hihetetlen egyszerű reggeli tipp a lustálkodóknak!

Nem tudom, ezt a fékész tésztát lehet-e Magyarországon venni, de Svájc és Németország ALDI listázza.

 Hozzávalók:

  • 1 doboz Croissant kész tészta (ALDI-s)
  • 1 doboz Zsemle kész tészta (ALDI-s)
  • darált dió (töltelékhez)
  • cukrozott kakaó (töltelékhez)
  • kevés margarin a tészta kenéshez (sima croissan-hoz)
  • eper lekvár
  • Cottage sajt, petrezselyem

croissant_es_zsemle_1.jpg

Elkészítés:

 Mivel késztésztáról van szó, könnyű dolgunk lesz. Nem kell bíbelődni a tészta nyújtással sem, a termék szinte kiesik a dobozból. 6 db croissant nyers tésztat szétválasztjuk egymástól. Majd egyesével mindegyiket vagy sima margarinnal a háromszög szélesebb részénél megkenünk vagy megtöltjük a darált dió + kakaópor egyvelegével ( kb. 1-2 teáskanálnyi kerül a tésztára).

croissant_es_zsemle_4.jpg

Én mindig teszek a kakaóporhoz egy kevés langyos tejet, így szaftosabb lesz a töltelék, és ehhez keverem a darált diót. Most éppen ezzel a variációval töltöttem, de lehet keményebb lekvár, nutella vagy túró is. Ízlés kérdése mivel finomítjuk. Amikor a töltelék bekerült a tésztára, úgy feltekerjük a szélesebb tészta oldalról a keskeny felé, így kifli formát kapunk.

croissant_es_zsemle_5.jpg

Minden sütit megkenek tejjel. Ettől szép aranybarna színe lesz. A sima vajas Croissant fogyasztása eperlekvárral az igazi!

A zsemle hihetetlen egyszerű. Itt is késztésztáról van szó. Kivesszük a tésztákat a dobozból, szinte egyesével már formát is öltenek, kicsit megpöndörgetem őket mint a pogácsákat és már süthetőek is. Cottage (Nestle vagy ALDI-s) sajtot használok, friss vagy szárított petrezselymet szórók rá. Kicsit édesebb az íze a normál "bolti" zsemlénél, de kiváló reggeli fogás.

croissant_es_zsemle_8.jpg

croissant_es_zsemle_3.jpg

Ajánlom azoknak, akik kedvelik a félkész terméket, nincs kedvük gyúrni, és kevés idejük akad a hétvégi rohanásban! 

 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://lisztesmorzsa.blog.hu/api/trackback/id/tr328017431

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása