Sütünk, főzünk egyszerűen

liszt&morzsa

Kókuszpók

...avagy Kókuszgolyó Reloaded Halloween Edition :)

2015. október 31. - Tom Takacs

kokuszpok_0_lead.jpg

Ha már Halloween körül járunk, kell egy kis aktuális. Ebben az sem gátol meg, hogy nem otthon, hanem "itthon" vagyunk a szüleimnél látogatóban. ;) Sőt, éltem az alkalommal, hogy a szomszédasszony szintén itthon lévő unokáját, Lucát is befogjuk egy kis munkába, aki mellesleg szakácsnak tanul. ;) Lucát egyébként hamarosan vendégként üdvözölhetjük majd, van egy nagyon klassz sütije, amit reményeim szerint együtt csinálunk meg. Rövidesen azzal is találkozhattok. :)

De a mai receptre visszatérve: legyen ez most egy tényleg "rémesen" egyszerű, akár egész kicsi, 3-4 éves gyerekekkel is összerakható édesség, amit sütni se kell, csak összegyúrni, formázni, díszíteni és megenni. :)

Ez tulajdonképpen nem más, mint egy pókformára elkészített kókuszgolyó. Ezért lett a recept neve kókuszpók, amit a kiskuktám találta ki, így ezügyben övé a dicsőség. ;)

kokuszpok_1.jpg

Hozzávalók:

  • 30 dkg darált keksz
  • 20 dkg vaj v. margarin
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 5 dkg porcukor
  • 15 dkg kókusreszelék (5 dkg a "tésztába", 10 dkg a pókokat beforgatni)
  • 2 evőkanál natúr kakaópor
  • 4-5 evőkanál tej
  • 1-2 kávéskanál rum aroma
  • néhány szál ropi a pókok lábainak ill. gerincének
  • pár szem apró, színes cukordrazsé (pl. francia drazsé) a pókok szemeihez

 

Elkészítés:

1. A darált kekszet, a vaníliás cukorral, a porcukorral, az 5 dkg kókuszreszelékkel és a kakaóporral szárazon összekeverjük, majd az egészet összemorzsoljuk a margarinnal. Ha ezzel megvagyunk, még nem biztos, hogy összeáll, így 4-5 evőkanál tejjel nedvesítjük és hozzáadjuk a rum aromát. (Ez utóbbi lehet kevesebb vagy több, ízlés szerint.)

kokuszpok_2.jpg

2. Ha kész a massza, akkor pókfejeket és póktestet formázunk. Kicsi az esély rá, hogy össze tudjuk ragasztani őket, így mi a két gombócot fél szál ropi segítségével "szúrtuk" össze, ez lett a pók gerince. Gyakorló Kipp-kopp gesztenye-gyerek mágusok előnyben! :) Nos, ezen a ponton az addig csak drukker Lucát is bevontuk a munkafolyamatokba... ;)

kokuszpok_3.jpg

3.  Az így elkészült póktestet kókuszreszelékbe forgatjuk, majd jobbról és balról 4-4 ropilábat szúrunk a testébe, a fejébe pedig 2 szem drazsét nyomunk. Így kész is lett a pókocska.

kokuszpok_4.jpg

Ugye, hogy nem volt nehéz? Egy órát remekül el lehet bulizni így a "kicsikkel", de a nagyobbakkal fél óra alatt is megvan az 5-6 pók, ami egy adag "tésztából" kijön. :)

 

Tetszett a recept? Próbáld ki Te is! És hogy minden új posztunkról elsőként értesülj, kövesd a liszt&morzsa Facebook-oldalát is!

A bejegyzés trackback címe:

https://lisztesmorzsa.blog.hu/api/trackback/id/tr778039312

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása