Vasárnap ha tehetjük, kirándulunk. Így ma reggel (az nálam kb. 11 óra) gyorsan letudtam a futást és már főztem is az ebédet, hogy kora délutántól a jól megérdemelt kirándulást élvezzük. Természetesen nincs hétvége igazi süti nélkül, és mivel kevés időt prognosztizáltam a desszertre, egy angol-teasüteményre esett a választás. Volt még a tegnapi isteni eperlekvárból, így azzal gazdagítottam a csokis finomságot.
Lássuk, mit alkottam:)
Hozzávalók:
200 g szoba-hőmérsékletű margarin
100 g porcukor
260 g finomliszt
40 g cukrozatlan kakaópor
csipet só
1 tk sütőpor ( ez elhagyható)
kevés porcukor a szóráshoz, eperlekvár az ízfokozás érdekében...
Elkészítés:
... mondom, hogy kevés időm volt. Nem is vettem elő a robotgépet, egy kisméretű tálba kevertem, majd gyúrtam össze a hozzávalókat kézzel. Ez kb. 10 percet vett igénybe, majd belenyomkodtam a sütőpapírral kibélelt 20 cm-es tortaformába. Kicsit megnyomkodtam villával a nyers tésztát, és 180 fokra előmelegített sütőbe 15 percre betettem sülni. Légkeveréssel dolgoztattam a sütőt ismét.

Amint éreztem a csokis illatot, nem várva meg, hogy megrepedjen a tészta, kivettem. Vigyázz, ne süsd túl, mert akkor száraz lesz. Porcukorra hintettem...Mi este 6-kor fogyasztottuk, eperlekvárral tálaltam.
Maradt holnapra, visszük munkahelyre, és a fémdobozba is félretettem még pár szeletet.
Igazi, omlós, angol-teasütemény. Ha nincs otthon lekvár, fogyaszthatod vaníliafagylalttal is.

Tetszett a recept? Próbáld ki Te is! És hogy minden új posztunkról elsőként értesülj, kövesd a liszt&morzsa Facebook-oldalát is!