No, ez a recept annyira egyszerű, hogy szinte elgondolkoztam, meg merjem-e osztani itt a blogon. De mivel nagy kedvenc, nagyon finom és tényleg rémesen egyszerű, hajrá! :)
Hozzávalók (ezúttal 4 fő részére):
- 50 dkg száraz tészta (fusilivel jól néz ki, de persze lehet farfalle, penne, gyakorlatilag bármi, amit szeretsz vagy ami épp van otthon)
- 2 doboz olivában úszkáló tonhalkonzerv
- 20 dkg koktélparadicsom
- bazsalikom, metélőhagyma (mivel én bazsalikom-függő vagyok, a kiskorú kuktám meg imádja a metélőhagymát, mindkettő friss lett, de működik természetesen szárított fűszerekkel is, csak hát ugye...)
- 1 gerezd fokhagyma
- fél citrom leve
- só, bors
- olivaolaj
- ha szereted, karikázhatsz bele olivabogyót is, de a kiskorúm nem rajong az olivabogyó ízéért
Elkészítés:
Itt is gondban vagyok, hogy mennyire legyek komolytalan. :) De OK, legyen elkészítési leírás is. :)
1. A tésztát forrásban lévő, sóval, étolajjal gazdagított vízbe tesszük és kifőzzük.
2. Amíg a tészta fő, a tonhal konzerveket felbontjuk, az alatta lévő olivaolajat nem öntjük le róla, a tonhalakat villával szétnyomkodjuk. Fél citrom levét belecsavarjuk. Ha nem túl sós a tonhal, picit sózhatjuk, majd darálhatunk rá egy kis borsot is.
3. A koktélparadicsomokat felkarikázzuk.
4. 10-15 levél (esetemben ez kicsit több lett ;) ) bazsalikomot felaprítjuk, ollóval hozzáaprítunk egy közepes marék metélőhagymát. (Mivel a lányom imádja, ebből kicsit több sikerült... ;) )
5. Ezalatt valószínűleg megfőtt a tészta. Leszűrjük, egy tálba öntjük, olivaolajjal kicsit meglocsoljuk, ha kell, picit utánasózzuk, összeforgatjuk a sózott, borsozott, citromlével összekvert tonhallal és a zöldségekkel. A paradicsomokat külön is tálalhatjuk, de bele is forgathatjuk a tésztasalátába. Ha szeretjük az olivabogyót, az is mehet bele és készen is vagyunk.
Az egész nem több, mint 20-30 perc, bár több idő a vizet felforralni és kifőzni a tésztát, mint a többi hozzávalót előkészíteni.
Tetszett a recept? Próbáld ki Te is! És hogy minden új posztunkról elsőként értesülj, kattints és kövess minket a Facebook-on is!