Sütünk, főzünk egyszerűen

liszt&morzsa

Tonhalas paradicsomos tésztasaláta

2015. december 08. - Tom Takacs

tonhalas_tesztasalata_0.jpg

No, ez a recept annyira egyszerű, hogy szinte elgondolkoztam, meg merjem-e osztani itt a blogon. De mivel nagy kedvenc, nagyon finom és tényleg rémesen egyszerű, hajrá! :)

tonhalas_tesztasalata_1.jpg

Hozzávalók (ezúttal 4 fő részére):

  • 50 dkg száraz tészta (fusilivel jól néz ki, de persze lehet farfalle, penne, gyakorlatilag bármi, amit szeretsz vagy ami épp van otthon)
  • 2 doboz olivában úszkáló tonhalkonzerv
  • 20 dkg koktélparadicsom
  • bazsalikom, metélőhagyma (mivel én bazsalikom-függő vagyok, a kiskorú kuktám meg imádja a metélőhagymát, mindkettő friss lett, de működik természetesen szárított fűszerekkel is, csak hát ugye...)
  • 1 gerezd fokhagyma
  • fél citrom leve
  • só, bors
  • olivaolaj
  • ha szereted, karikázhatsz bele olivabogyót is, de a kiskorúm nem rajong az olivabogyó ízéért

 

Elkészítés:

Itt is gondban vagyok, hogy mennyire legyek komolytalan. :) De OK, legyen elkészítési leírás is. :) 

1. A tésztát forrásban lévő, sóval, étolajjal gazdagított vízbe tesszük és kifőzzük.

2. Amíg a tészta fő, a tonhal konzerveket felbontjuk, az alatta lévő olivaolajat nem öntjük le róla, a tonhalakat villával szétnyomkodjuk. Fél citrom levét belecsavarjuk. Ha nem túl sós a tonhal, picit sózhatjuk, majd darálhatunk rá egy kis borsot is.

3. A koktélparadicsomokat felkarikázzuk.

tonhalas_tesztasalata_2.jpg

4. 10-15 levél (esetemben ez kicsit több lett ;) ) bazsalikomot felaprítjuk, ollóval hozzáaprítunk egy közepes marék metélőhagymát. (Mivel a lányom imádja, ebből kicsit több sikerült... ;) ) 

tonhalas_tesztasalata_3.jpg

5. Ezalatt valószínűleg megfőtt a tészta. Leszűrjük, egy tálba öntjük, olivaolajjal kicsit meglocsoljuk, ha kell, picit utánasózzuk, összeforgatjuk a sózott, borsozott, citromlével összekvert tonhallal és a zöldségekkel. A paradicsomokat külön is tálalhatjuk, de bele is forgathatjuk a tésztasalátába. Ha szeretjük az olivabogyót, az is mehet bele és készen is vagyunk.

tonhalas_tesztasalata_4.jpg

Az egész nem több, mint 20-30 perc, bár több idő a vizet felforralni és kifőzni a tésztát, mint a többi hozzávalót előkészíteni.

 

Tetszett a recept? Próbáld ki Te is! És hogy minden új posztunkról elsőként értesülj, kattints és kövess minket a Facebook-on is!

click_and_follow_on_fb_footer.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://lisztesmorzsa.blog.hu/api/trackback/id/tr858149240

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása