
Ősszel könnyen elcsábulunk az Édes Élvezeteknek. Sok-sok kalória bevitellel próbáljuk boldogítani magunkat.
Nos, tegyük ezt bátran DE néha tartsunk egy kis szünetet! Így tettem tegnap én is. Mivel az egész család édes-szájú, és mindig kell valami nyamiság, így ravaszul egy könnyed almás-túrós finomsággal készültem. Vendégek is jöttek hozzánk Urdorfba (egy kedves magyar család), szóval egy okkal több, hogy megint sütöttem.
...és mivel pont volt itthon magyar túró -ami itt Svájcban szintén ritkaság-, belefogtam a gyors vendégváróhoz.
Hozzávalók:
- 4 db alma
- 300 g túró
- 2 egész tojás
- 100 g margarin (+ kevés a tál kivajazáshoz és a tetejére)
- fél citrom héja
- fahéj ízlés szerint
- 100 g liszt (én vegyesen barna és fehér lisztet használtam)
- 1 csomag vaniliás cukor
- fél marék mazsola (elhagyható aki nem szereti)
Elkészítés:
könnyű dolgunk lesz, hiszen mindent gyorsan, kézzel el tudunk végezni...
Végy elő egy hőálló tálat és vajazd ki. Szabadítsd meg a mosolygós almákat a piros héjuktól, és vágd őket vékony karikákra. Most a morzsa következik, amit a könnyedsége miatt barna és fehér lisztből állítsunk össze a margarinnal. Gyönyörű barna színű morzsánk lett, amit hűtőbe helyezünk, míg a többi hozzávalóval dolgozunk. A túrót keverd össze a tojással a mazsolával, és reszeld bele a citromot.Tedd a karikázott almák felét a kivajazott tálba és hintsd meg fahéjjal illetve a vaniliás cukor felével.
Ekkor jöhet a túrós feltét. Kanalazzuk rá a fahéjas almára. Majd ismét almakarikák, a fahéj és vaniliás cukor következnek. A tésztánk már kicsit megkeményedett a hűtőben, így dolgozhatunk vele. Morzsoljuk rá a második réteg almára. Tapasztalat, hogy a morzsa közé tegyünk még kevéske margarin galacsinokat, így szaftosabb lesz a rakottasunk.
200 fokon, légkeveréssel süssük addig, amíg megbarnul a tészta teteje. Melegen fogyasztható.
.. nekem másnap délelőttre maradt még egy kevés, amit kivéve a hűtőszekrényből, gyorsan- hidegen fogyasztottam el. Hát, így is isteni volt!
Kalóriaszegény finomság, ajánlom azoknak akik most erre is figyelnek!

Tetszett a recept? Próbáld ki Te is! És hogy minden új posztunkról elsőként értesülj, kövesd a liszt&morzsa Facebook-oldalát is!