Sütünk, főzünk egyszerűen

liszt&morzsa

Meggyes-vaníliapudingos pite

2015. november 22. - Ildicsiga

meggyes_vanilia_pudingos_pite_0_lead.jpg

Amikor hivatalosak vagyunk vendégségbe, mindig viszek valami általam készített finomságot. Legyen az édes vagy sós; bár jobban kedvelem a sütiket, így svájci baráti társasághoz ezzel a meggyes pitével készültem. Létezik a nagyanyáink meggyes pitéje, aztán a tejfölös változat, és köztudatban a mai modern változatok sokasága.

... itt egy mélytányérban vagy éppen pite formában is megsüthető fahéjas, meggyes, vanília pudingos változat következik.

Tovább

Pudingporos omlós vajas keksz

pudingporos_omlos_keksz-0.jpg

Előfordult már, hogy jól esett volna pár szem finom, omlós keksz, de épp nem volt otthon semmi? Ezzel a recepttel gyorsan készíthetsz egy adagot magadnak vagy a családnak. Ha édesszájúak, hamar el fog fogyni. De ha nem, akkor is sokáig eltarthatod egy jól záró fémdobozban.

A receptet eredetileg nem pundingporral, hanem kakaóval láttam meg. Erről is találsz egy képet a recept végét. Aztán egy gyerekkori szomszédom, Melinda írta a Facebookon, hogy Ő pundingporral szokta csinálni ezt a receptet és azzal is jó. Vagy akár fahéjjal? Próbáld ki, amelyiket szeretnéd! Én mindenesetre most a pudingporos verziót kóstoltam meg. Íme:

 

Tovább

Csirkés fonott leveles tészta

csirkes_fonott_leveles_0_lead.jpg

Ki mondta, hogy csak saját készítésű tésztával lehet dolgozni? Senki! :) És hogy egy "fonott rácsost" csak édes töltelékkel lehet elkészíteni? Azt se állította senki! No, hát ezek mentén indultunk el a mai receptünkkel. 

Ha kicsit lusták vagy csak fáradtak vagyunk és hazafelé útközben a boltba beszaladva azon gondolkozunk, hogy kellene valami egyszerű, gyors és finom vacsora, dobjunk be fél kiló csirkemellet és egy csomag mélyhűtött leveles tésztát a kosarunkba és már mehetünk is haza! Ebből nagyon klassz, izgalmas és ötletes étel készíthető.

És hogy hogy néz ki egy sós, húsos, rácsos vacsora, ami gyorsan elkészül és laktató? Íme!

Tovább

Sajtos-zöldséges, csirkés pite

santos_zoldseges_csirkes_pite_0_lead.jpg

Örök kedvenc következik a "sós" kategóriában.

Szeretem a különleges ízeket, így a hagyományos, magyar konyhát nem részesítem előnyben. Fantasztikus a magyar konyha !!! de nálunk valahogy nem mindig jön be. A hamisítatlan magyar finomságokat a nagymami készíti el nekünk.

Így többnyire olyan sós recepteket fogtok Tőlem olvasni, melyek igazodnak a mai gyors világunkhoz, könnyűek, és természetesen egyediek a maguk nevében.

Tovább

Japán sajttorta

japan_sajttora_0_lead.jpg

Jó ideje kóborol már az Interneten, mi sem hagyhattuk ki, megcsináltuk. Ilyen egyszerű, gyors és finom sajttorta recepttel még nem találkoztunk és sokadjára megsütve is úgy néz ki a dolog, hogy az egyik kedvencünk lesz. Nem a legolcsóbb csemege, de tényleg nagyon finom és könnyű.

Lássuk hát a receptet! :)

Tovább
süti beállítások módosítása