Sütünk, főzünk egyszerűen

liszt&morzsa

Croissants esete a zsemlével

2015. november 15. - Ildicsiga

croissant_es_zsemle_0_lead_2.jpg

Ma reggel itt Svájcban csodálatos napra ébresztett fel Sebi, a kisfiam. Tegnap sikerült egy kedves magyar házaspárral Zürich utcáit járni, majd jó későn ágyba térni. Gondoltam is, vasárnap lesz másnap, lehet sokáig aludni. Kár, hogy Sebi ezt nem így gondolta...:(

Nos, ha már így alakult, kikeltem az ágyból és valóban, igaza volt. A nap azóta is süt. Hogy beelőzzem a családot, még pizsamában a konyhába siettem és eszembe jutott, van még abból a félkész Croissants tésztából amit legutóbb az ALDI-ban vettem. És mivel nincs reggeli Zsemle nélkül, azt is így követtem el.  Ma ez volt a finomság a családnak. Kövessétek, süssétek, mert gyors és hihetetlen egyszerű reggeli tipp a lustálkodóknak!

Nem tudom, ezt a fékész tésztát lehet-e Magyarországon venni, de Svájc és Németország ALDI listázza.

Tovább

Áfonyával és sajttal töltött, baconbe göngyölt csirke

afonyas_sajtos_baconbe_gongyolt_csirke_0_lead.jpg

A héten névnapoztunk, a kiskorúm köszöntése pedig mindig valami finom vacsorával jár. De mivel a héköznapok mndig rohanással, edzésekkel, házi feladatokkal és miegymással "terheltek", így péntek estére maradt az ünnepi vacsora.

Természetesen a kedvencét kérte, mint szinte mindig. És nem csak névnapokon. Ezt kajátok most Ti is. :)

Persze ez sem atomfizika, bár kicsit "pepecselős" meló, de érdemes. Sokféle íz keveredik, ami aztán végül összeáll egy finom harmóniában. Tiszta csirkehús, füstöltö bacon, sajt, aszalt gyümölcs, fűszerek, hmmm...

Kicsit itt is lehet "játszani" a kiskorúakkal is, ha van kedvük, aztán a munka "szöszölős" része után a java a technikáé (sütő, kézi mixer) és a végeredmény isteni! Nem lehet megunni!

Lássuk!

Tovább

Mennyei csokiláva, ahogy én szeretem

 

csokilava_0_lead.jpg

Kedves Olvasó!  A csokoládé azért jó, mert nem lehet megunni...

most egy olyan sütemény következik, aminek biztosan nem tudsz majd ellenállni. Miért is? mert csokis, mert finom és mert egyszerű elkészíteni. Én már többször megsütöttem, legutóbb -párom- Kepe Zoli vitte be a Sony-hoz itt Svájcban. A főnöke csak annyit mondott, hogy "csókoltat", szóval motivált lettem megosztani Veletek.

Ízleljétek, kóstoljátok és vigyétek vendégségbe, mert tökéletes Mennyei választás a csokitorták között...

Tovább
süti beállítások módosítása