Sütünk, főzünk egyszerűen

liszt&morzsa

Virsli polipok, minden gyerek kedvencei

2016. június 11. - Tom Takacs

virsli_polipok_0_lead.jpg

Gyakran előfordul, hogy feltesszük a kérdést a gyerekeknek: mi legyen a vacsora? És persze a kis gengszterek mindig adnak töprengeni valót, hogy mivel tömjük tele a hasukat. Olykor kell egy kreatív ötlet, hogy legyen kedvük megenni a vacsorát / reggelit. Az ilyen helyzetekre szeretnénk egy kis segítséget adni egy újabb, a gyerekek által minden bizonnyal imádott étel receptjével.

Ez tulajdonképpen nem más, mint egy sűrűbb palacsinta tésztába mártott, majd így kisütött virsli, egy kicsi trükkel.

Lássuk a trükköt! :)

virsli_polipok_1.jpg

Hozzávalók (4 személyre):

  • 20 dkg mini visli (lehet sima virsli is, akkor felébe kell vágni a virsliket)
  • 10 dkg finomliszt
  • 1 db tojás
  • 1 dl tej
  • 1 csipet só
  • ketchup
  • mustár

 

Elkészítés:

1. A palacsintatésztát ketchuppal és mustárral együtt keverjük össze. A tésztából kihagyjuk a szóda- vagy ásványvizet, hogy sűrűbb maradjon. Ha még nem elég sűrű, még egy kis lisztet adhatunk hozzá.

virsli_polipok_2.jpg

2. A mini virslik (vagy a félbe vágott normál virslik) egyik végét kb. a virslik feléig vagdossuk be hosszirányban úgy, hogy kb. 6 vagy 8 kis csápja legyen majd a polipoknak. Érdemes magas hústartalmú, minőségi virslit venni, mert az finomabb és valamivel egészségesebb is.

virsli_polipok_3.jpg

3. A kikevert ketchupos, mustáros palacsintatésztába egyesével belemártjuk a virslik be nem vagdalt végét.

virsli_polipok_4.jpg

4. A tésztába mártott virsliket forró olajban / zsiradékban gyorsan kisütjük. A polipok csápjai a forró zsiradékban maguktól szétnyílnak, anélkül, hogy bármit kellene tennünk velük.

virsli_polipok_5.jpg

4. Ha kicsit kihűltek a polipok, ketchuppal, mustárral, majonézzel vagy akár pirosarannyal szemeket rajzolhatunk. Friss zöldségekkel, salátával, kenyérrel vagy ízlés szerinti körettel tálaljuk.

virsli_polipok_6.jpg

 

Tetszett a recept? Próbáld ki Te is! És hogy minden új posztunkról elsőként értesülj, kattints a lenti képre és és kövess minket a Facebook-on is!

click_and_follow_on_fb_footer.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://lisztesmorzsa.blog.hu/api/trackback/id/tr868798908

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása