Gyakran előfordul, hogy feltesszük a kérdést a gyerekeknek: mi legyen a vacsora? És persze a kis gengszterek mindig adnak töprengeni valót, hogy mivel tömjük tele a hasukat. Olykor kell egy kreatív ötlet, hogy legyen kedvük megenni a vacsorát / reggelit. Az ilyen helyzetekre szeretnénk egy kis segítséget adni egy újabb, a gyerekek által minden bizonnyal imádott étel receptjével.
Ez tulajdonképpen nem más, mint egy sűrűbb palacsinta tésztába mártott, majd így kisütött virsli, egy kicsi trükkel.
Lássuk a trükköt! :)
Hozzávalók (4 személyre):
- 20 dkg mini visli (lehet sima virsli is, akkor felébe kell vágni a virsliket)
- 10 dkg finomliszt
- 1 db tojás
- 1 dl tej
- 1 csipet só
- ketchup
- mustár
Elkészítés:
1. A palacsintatésztát ketchuppal és mustárral együtt keverjük össze. A tésztából kihagyjuk a szóda- vagy ásványvizet, hogy sűrűbb maradjon. Ha még nem elég sűrű, még egy kis lisztet adhatunk hozzá.
2. A mini virslik (vagy a félbe vágott normál virslik) egyik végét kb. a virslik feléig vagdossuk be hosszirányban úgy, hogy kb. 6 vagy 8 kis csápja legyen majd a polipoknak. Érdemes magas hústartalmú, minőségi virslit venni, mert az finomabb és valamivel egészségesebb is.
3. A kikevert ketchupos, mustáros palacsintatésztába egyesével belemártjuk a virslik be nem vagdalt végét.
4. A tésztába mártott virsliket forró olajban / zsiradékban gyorsan kisütjük. A polipok csápjai a forró zsiradékban maguktól szétnyílnak, anélkül, hogy bármit kellene tennünk velük.
4. Ha kicsit kihűltek a polipok, ketchuppal, mustárral, majonézzel vagy akár pirosarannyal szemeket rajzolhatunk. Friss zöldségekkel, salátával, kenyérrel vagy ízlés szerinti körettel tálaljuk.
Tetszett a recept? Próbáld ki Te is! És hogy minden új posztunkról elsőként értesülj, kattints a lenti képre és és kövess minket a Facebook-on is!