Sütés, főzés, Húsvét! Nyakunkon a készülédés... Jöjjön egy gyors előétel, ami könnyed, nem szükséges tésztát gyúrni, ugyanakkor mennyei választás az ünnepi főétel vagy még Húsvét előtt.
Mivel itt Svájcban más szokások vannak, gondoltam variálok egy kicsit, és hozok egy nem hagyományos receptet.
Legyen most a lazac és a spenót, mert ők jól megférnek egymás mellett:)
Hozzávalók:
- 1 csomag mirelit tészta (2 db tészta legyen benne)
- kevés vaj a tál kikenéséhez
- 20- 25 dkg lazac, előre csomagolt (lehetőleg füstölt)
- 1 kisebb csomag leveles spenót (100g)
- 0,25 dl főzőfejszín
- 5 dkg parmezán sajt
- só, bors, szegfüszeg ízlés szerint
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 tojás a tészta kenéséhez
Elkészítés:
Vegyük elő a mirelit tésztát a hűtőből, készítsünk elő egy kerek pite tálat (én kerámiát használok) és vajazzuk ki.
A spenótot ízlés szerint rottyantsuk össze, kevés só, borssal és lehet egy vékony rántást is készíteni hozzá aki így szereti 2 gerezd fokhagymával. Figyeljünk, hogy maradjon sűrű a spenót feltétünk. Majd ezt tegyük félre.
A csomag mirelit tésztában ha minden igaz 2 db tészta lapul. Egyiket kicsit nyútsuk meg és helyezzük a kerek piteformánkba. Először a lazacot tegyük rá, majd ezután jön a kész spenótöntet.
További lépésként a tészta másik felét nyútsuk meg kicsit és tegyük a spenótos feltétre ( de ha szeretjük a parmezán sajtot akkor szórjuk meg a spenótot a második tésztaréteg előtt) úgy, hogy az egész piteformát átérje.
Végül kenjük meg 1 tojással és mehet a sütőbe. 180 fokon, légkeveréssel kb. 10-15 kell sütni.
Könnyű, gyors étel húsvét előtt!
Süssétek, szeressétek!