Karácsony előtt sütöttem meg először, illetve most Sebi szülinapjára a suliba ezt a pattogós csokis csodát. Sok lesz belőle, és eláll pár napig ... Kívül ropogós, belül lágy és nagyon csokis:)
Imádjuk a csokis kis bűnözéseket, hát szeressétek Ti is!
Hozzávalók:
- 150 g margarin
- 2 tojás
- 100g étcsokoládé
- 200 g nád- vagy sima cukor
- 1 tk vanília aroma vagy 1 cs vaníliás cukor
- 375 g liszt
- 1 cs sütőpor
- 80 g cukrozatlan kakópor
- 100 ml tej
külsejére, hogy pattogós legyen: 5-5 dkg por-illetve finomított kristálycukor
Elkészítés:
Elsőként a csokoládét gőz fölött felolasztjuk, lehűtjük.
Majd a száraz hozzávalókat a lisztet, kakaót és az átszitált sütőport összekeverjük.
Ezután egy másik tálban a vajat, nádcukrot jól kikeverjük és hozzáadjuk a tojásokat, vanília kivonatot / vaníliás cukrot.
Ezeket összekeverjük, hozzáadjuk az olvasztott, kihült csokoládét, és folytatjuk a keverést.
Végül hozzáadjuk a száraz anyagokat és a tejet, aztán mindet összekeverjük.
2 órára a hűtőbe tesszük. Elég ragacsos masszát kapunk, de ne aggódjunk, mire vége a 2 órás pihenőnek, addigra jobb lesz az állaga.
Ha letelt az idő, 2 db mélytányérba teszünk cukrot, egyikbe kristálycukrot ( finomszemcsés jobb) a másikba pedig porcukrot.
A tésztából kis golyókat formázunk, amit előbb a kristálycukorba, majd a porcukorba hempergetünk.
Végül sütőpapírral bélelt tepsire rakosgatjuk őket úgy, hogy kis helyet hagyunk a sütik között.
180 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt megsütjük.
Süssétek, szeressétek!
Tetszett a recept? Próbáld ki Te is! És hogy minden új posztunkról elsőként értesülj, kattints és kövess minket a Facebook-on is!