Sütünk, főzünk egyszerűen

liszt&morzsa

5 perces almás-mákos torta

2016. január 24. - Ildicsiga

5_perces_almas-makos_torta_0_lead.jpg

A csokoládén kívül a mák az, ami igazán kihozza belőlem a sütési vágyat! Meg aztán, kellett egy olyan recept amit 5 perc alatt el tudok készíteni, hiszen igen gyorsan jöttek a vendégek. Olyan röptében készült el, hogy még a keverőgépet sem vettem elő.

Nem bögrés, de almás és nagyon puha ... ja és finom. Már annak, aki rajong a mákért :) Hál Istennek a vendégek is örültek neki!

Hozzávalók:

  • 1 tojás
  • 10 dkg cukor vagy xilit
  • 10 dkg liszt
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 10 dkg darált mák
  • 1 dl olaj
  • 2,5 dl tejföl vagy sűrűbb joghurt
  • 2 db közepes alma
  • fél citrom reszelt héja

Elkészítés

A legnagyobb feladat talán, hogy az almát nagy lyukú reszelőn lereszeljük (levét kicsavarjuk). Majd az összes hozzávalót a tojástól a citrom héjáig összekeverjük, és kivajazott, lisztezett (vagy sütőpapírral bélelt) formába (én 20 cm-est használtam)  öntjük.

5_perces_almas-makos_torta_1.jpg

5_perces_almas-makos_torta_2.jpg

180 fokos, légkeveréses sütőben 30 perc alatt (tűpróbát teszünk) megsütjük. Ha kihűlt, porcukorral meghintjük és jöhetnek a vendégek. 

Isteni, lágy tortát kapunk, ami egyáltalán nem édes ( xilit használtam) és nyugodtan elfogyaszthatunk belőle akár 2 szeletet is.

5_perces_almas-makos_torta_3.jpg

Süssétek, szeressétek, mert a mák nemcsak mámorítóan finom de jótékony hatása is van. Boldogít :)

 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://lisztesmorzsa.blog.hu/api/trackback/id/tr188252566

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása